Index Vakbarát Hírportál

A kormány válságmenedzsereket szeretne az önkormányzatok vezetésére

2022. október 6., csütörtök 09:24

A kormány az energiaválság ellenszereként kiadáscsökkentő menedzsmenttervet kér az önkormányzatoktól. Emellett egyedi egyeztetésekre készülnek Balla György fideszes miniszteri biztos vezetésével.

A kormány egyedi egyeztetéseket fog folytatni az egyes önkormányzatokkal arról, hogy miként tudják enyhíteni az elszabaduló energiaárak hatásait. Már az erről szóló rendelet is megjelent – írja a hvg.

Ezekre az egyedi egyeztetésekre készülve az önkormányzatoknak addig is menedzsmenttervet kell benyújtaniuk, amely többek között tartalmazza, hogy

A tárgyalásokat Balla György miniszteri biztos koordinálja majd a kormány részéről. Az egyeztetéseken a belügyminiszter, a pénzügyminiszter, valamint a technológiai és ipari miniszter által delegált tagok is részt vesznek, akik munkacsoportot is alakítanak az önkormányzatok által elkészített menedzsmenttervek értékelésére.

Ahogy arról korábban beszámolt az Index, csődhullámtól tart a Magyar Önkormányzatok Szövetsége a kormány legújabb távhőrendelete miatt, amely szerint akár tizenháromszorosára is emelkedhetnek az intézmények fűtési költségei. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint állami segítség nélkül az önkormányzatok 80-90 százaléka csődbe menne.

(Borítókép:  Kovács Tamás/MTI)

Rovatok