Index Vakbarát Hírportál

Felháborodott a fideszes polgármester a posták bezárása miatt

2022. október 7., péntek 07:13

Megdöbbenve értesült róla, hogy három postát is be akarnak zárni a kerületében – erről beszélt egy indulatos videóüzenetben Horváth Tamás, Rákosmente kormánypárti polgármestere.

„Felháborítónak tartom, hogy a mindennapjainkat érintő nehézségek és szankciók mellett egyeztetés nélkül döntöttek ebben a fontos, rákosmentieket is érintő kérdésben” – fogalmazott a polgármester, arra a hírre reagálva, hogy a fővárosban 35 postát be kell zárni.

Horváth Tamás hozzátette: szeptember 30-án kapott levelet a Magyar Postától arról, hogy a kerület három postáját is érinti a döntés, és emiatt pénteken bezárják a rákoscsabai, a rákoshegyi és a rákoskerti postafiókot. A polgármester emiatt  levelet írt a Magyar Posta vezérigazgatójának, hogy rendezzék az ügyet.

Mert elfogadhatatlannak tartom, hogy van olyan kerület, ahol egyetlen postafiók sem zár be, [és] ezzel szemben Budapest legnagyobb területű kerületében három postafiókot is bezártak. Kérem a posta vezetését, hogy gondolják át, és haladéktalanul vonják vissza ezt a döntésüket

– üzente a polgármester a drámai hangaláfestésű videóban.

Mégis megmenekülnek?

A polgármester ugyan nem beszél róla a videóban, de a minap az is felmerült, hogy az említett 35 posta üzemeltetését egy magáncég veheti át a jövőben – persze csak akkor, ha a Magyar Posta végül tényleg lemond róluk.

Rovatok