Index Vakbarát Hírportál

A szegedi közgyűlés megszavazta: ki tudják fizetni a megemelt gázdíjat

2022. október 7., péntek 16:06

Szegednek módosítani kellett a költségvetésén, két hét múlva pedig újra össze kell gyűlniük annak érdekében, hogy megbeszéljék a rezsiválság kezelését.

Első körben megszavazták a tartalékkeretet annak érdekében, hogy a súlyos gondokkal küszködő önkormányzati cégek ki tudják fizetni a jelentősen megemelkedett gázszámláikat. Októbertől kezdve az eddigi ár tízszereséért kapja a gázt Csongrád-Csanád megye százhatvanezres székhelyének önkormányzata – írja a Szeged.hu

A tulajdonában lévő cégekkel és intézményekkel együtt egy évig, 2022 októberétől 2023 októberéig az eddigi 252,5 millió forint helyett 2,406 milliárd forintot kell fizetniük. Botka László polgármester arról is beszélt a pénteki ülésen, hogy az idei költségvetés módosításával megszülető egymilliárdos tartalékkeret létrehozása érdekében amit csak lehetett, elvontak a polgármesteri hivataltól, az Ifjúsági Háztól és a marketingkeretből. 

A szegedi polgármester szerint a város 609 családnak nyújt tűzifa-támogatást, ebben pedig semennyi segítséget nem nyújt nekik a kormány. A tudósítás szerint a szegedi képviselőknek ismét össze kell gyűlniük két hét múlva, hogy meghozzák a rezsiemelés miatt szükséges döntéseket. 

Rovatok