Index Vakbarát Hírportál

Négy éven át egy hevesi tanulónak adja a fia után járó családi pótlékot Fekete-Győr András

2022. október 8., szombat 11:54

Négy éven át egy rászoruló családnak utalja át a családi pótlék összegét Fekete Győr András. A Momentum országgyűlési képviselője azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy látja, hogy kisfia boldogulása és biztonsága jelenleg nem a családi pótlékon múlik.

Fekete-Győr András Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a gyermeke után járó családi pótlékot egy hevesi iskola tanulójának, Katikának, illetve az ő családjának adja 4 éven keresztül, egészen addig, amíg a kislány le nem érettségizik.

A Momentum országgyűlési képviselője posztjában kiemelte:

Ma magyar állam ugyanannyi családi pótlékot küld e kislány után a családjának, mint amit nekünk Álmos révén. Miközben a most következő időszak még nehezebb lesz Katika családjának. Eközben tudom, hogy az én kisfiam boldogulása és biztonsága jelenleg nem a családi pótlékon múlik, szerencsésebb a starthelyzete

– írta a politikus.

Hangsúlyozta, hogy azért hozta meg ezt a döntést, mert szeretné, hogy „Álmos egy példamutató, szolidáris felnőtt legyen”.

Fekete-Győr András végül arra kért mindenkit, hogy akinek a gyermeke jóléte a családi pótlék összege nélkül is biztosított, az utalja egy olyan családnak, ahol nagyobb szükség van rá, igény szerint a párt a rászoruló családokkal is összeköti a segíteni vágyókat.

(Borítókép: Fekete-Győr András 2021. október 11-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok