Index Vakbarát Hírportál

Pénzhiányra hivatkozva bezárt a hajdúvidi iskola, a szülők perelnek

2022. október 8., szombat 06:12

Spórolásra hivatkozva bezárta a tankerület a hajdúvidi általános iskolát. Azt mondják, nincs pénz a fűtésre, miközben több mázsa szén és tűzifa áll az intézmény udvarán. A kialakult helyzet miatt a diákoknak a 15 kilométerrel arrébb fekvő hajdúböszörményi iskolába kell járniuk. A szülők felháborodtak a döntésen és beperelték a fenntartót.

Teljesen üresen áll a hajdúvidi iskola, már egy ideje nem üzemel az intézmény. A szülők augusztus végén kaptak egy levelet a tankerülettől, amelyben az állt, hogy spórolás miatt bezárják az iskolát, ugyanis nincs pénz a fűtésre. A szülők felháborodtak a döntésen.

Mi ügyvédhez fordultunk, azóta is perben állunk a fenntartóval

– jelentette ki a szülői munkaközösség elnöke, Lenténé Antku Éva.

Az ATV felvételein látszik, hogy több mázsa letakart szén és tűzifa hever az udvaron, így a fűtés nem jelenthetne gondot. Ennek ellenére a gyerekeknek naponta 15 kilométert kell utazniuk, hogy eljussanak a hajdúböszörményi általános iskolába.

Nagy Sándorné 30 évig tanított a hajdúvidi iskolában, az unokája most kezdte volna az első osztályt. Amint mondta, a megszokott, családi hangulatnak nyoma sincs az új intézményben, sőt, sokan kirekesztően viselkednek az új tanulókkal.

Az egyik felsős tanuló szerint a legrosszabb az egészben az ingázás.

Eleinte nehezebb volt átszokni, valamint reggel és délután is egy-egy óra mínusz és ez nagy kihívás egy 10-11 éves gyereknek, nemhogy egy hatévesnek, aki most kezd az óvodából az iskolába járni

– fogalmazott a tanuló.

A csatorna kereste a település polgármesterét, aki nem kívánt nyilatkozni, válaszlevelében viszont azt írta, hogy a kialakult helyzet a tankerület döntése, így ez az ügy nem a településre tartozik.

Rovatok