Index Vakbarát Hírportál

Beleszállt a Jobbik a DK-ba, egyenesen piócának nevezte az árnyékkormányt

2022. október 8., szombat 09:22

A Demokratikus Koalíció felajánlotta a tanároknak, hogy segít a tüntetések megszervezésében. A Jobbik szerint ez egy nagyon rossz ötlet, Ander Balázs, a párt alelnöke felszólította a DK árnyékkormányát, hogy ha lehet, ne tegyenek több szívességet a kormánynak.

„Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként”.

Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív

– így reagált Ander Balázs, a Jobbik alelnöke a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának felajánlására, miszerint örömmel segítenek a tanártüntetések szervezésében.

Mint arról korábban beszámoltunk, Dobrev Klára és Barkóczi Balázs, a DK árnyékkormányának oktatási és kulturális árnyékminisztere pénteken adott tájékoztatást arról, hogy az ügyben már a pedagógusokkal is egyeztettek.

Ander Balázs szerint a legnagyobb gond ezzel az, hogy nem csak DK-s tanárok és nem csak DK-s tiltakozók vannak, ráadásul az összebútorozás nem az oktatást, hanem csakis kizárólag a kormányt segíti.

Csak a vak nem látja, hogy mindez egyes egyedül a tudás és értelmiségellenes, a nemzet napszámosait alattvalónak tartó hatalom érdekeit szolgálja, és a legnagyobb kárt maguknak az érintetteknek okozza. (...) Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét

– írta a Jobbik országgyűlési képviselője.

Hozzátette: „Áprilisban rajtunk, az ellenzéki összefogáson volt a sor. Most magunkat önző módon előretolva ne rontsuk a civilek esélyeit, hiszen ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól!”.

Ander Balázs végül a tanártüntetések szlogenjévé vált „El a kezekkel a tanárainktól” sort kiegészítette azzal, hogy „el a kezekkel a tiltakozó mozgalomtól”.

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok