Index Vakbarát Hírportál

Eltűnt öt gyermek, a rendőrség segítséget kér

2022. október 8., szombat 06:24

Eltűnt öt gyermek Isaszegről, a rendőrség feltételezése szerint az édesanyjukkal távoztak az otthonukból. A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a gyerekeket és anyjukat látta, felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

A Gödöllői Rendőrkapitányság eljárást folytat Kövesdi Mirella (7 éves), Feka Linett (3 éves), Feka Krisztián Raul (1 éves), Tóth Levente Dominik (12 éves), valamint Szabó Tamara Erika (16 éves) testvérek eltűnése ügyében.

A közlemény szerint a gyermekek nevelőszülőknél történő ideiglenes elhelyezéséről a napokban döntő gyámhivatal értesítette a rendőrséget, hogy az általuk hozott határozatnak nem tudnak érvényt szerezni, mert az isaszegi lakcímen nem találják a gyermekeket. Kiemelték: a rendőrség a körözések elrendelése mellett minden lehetséges módon és eszközzel felkutatásukon és megtalálásukon dolgoznak, a mihamarabbi megtalálásukhoz pedig segítséget kérnek.

Valószínűleg az édesanyjukkal vannak

Az öt gyerek nagy valószínűséggel együtt van, feltehetően az őket súlyosan elhanyagoló és róluk megfelelően gondoskodni nem tudó anyjukkal, a 35 éves Feka Hajnalkával hagyták el víz és fűtés nélküli otthonukat, azóta tartózkodási helyük ismeretlen.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a gyerekeket és anyjukat látta, felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros tartalommal találkozik,  olvassa el a témáról szóló cikkünket , és használja a cikk végén található bejelentőfelületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

 

Rovatok