Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő összegért kelt el Göncz Árpád egykori villája

2022. október 9., vasárnap 15:25

Eladták Göncz Árpád egykori rezidenciáját, a II. kerületi kétszintes villa több mint 800 millió forintért kelt el.

Mint megírtuk, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szeptemberben árverésre hirdette azt a villát, amelyben Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége lakott egykor. Az árverést online hirdették meg a vagyonkezelő cég honlapján.

A Budapest II. kerületében, a Vérhalom téren található, 1854 négyzetméteres ház kikiáltási árát 497 millió forintban határozták meg, a végső ár azonban ennél jóval több lett:

833,8 millió forintért kelt el a kétszintes villa.

Az új tulajdonos egyelőre ismeretlen – számolt be a Blikk.

A vagyonkezelő cég honlapján lévő dokumentumban azt írták, „az ingatlan környezetében jellemzően hasonló korú villaépületek, illetve 1970–80-as években épült 6–9 lakásos társasházak találhatóak. A felépítmény alagsor, földszint, emelet és padlástér szintekből áll.” Az ingatlan a benne található ingóságokkal együtt, egy árverési tételként került értékesítésre.

Nemrég Áder János példája okán írtunk arról, hogy a köztársasági elnököknek (és haláluk esetén az özvegyüknek is) hivatali idejük lejárta után is lakhatást biztosít az állam. Göncz Árpád 2015. október 6-án halt meg, de felesége még utána is ott lakott, egészen 2020-ban bekövetkezett haláláig.

(Borítókép: Kovács Attila / MTI)

Rovatok