Index Vakbarát Hírportál

Most lehet könnyen megfázni

2022. október 9., vasárnap 05:44

Vasárnap többségében napos időre lehet számítani, a maximumok 17 és 24 fok között alakulnak. Csupán északon fordulhat elő zápor.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen. Az Északi-középhegység térségében néhol átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat.

Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Hajnalra, reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet – írja az Időkép.

Hajnalban 6 és 14, délután 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délkeleten lehet a legmelegebb.

Vasárnap kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Fronthatás várható

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok, hasi- és izomgörcsök jelentkezhetnek. A szelesebb idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok. Vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok továbbra is jelentkezhetnek. A szelesebb idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, viszont a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Könnyen meg lehet fázni, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok