Index Vakbarát Hírportál

Késeléssel ért véget két fiatal iskola előtti veszekedése

2022. október 10., hétfő 11:11

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két 14 éves fiatallal szemben, akik tavaly májusban összevitatkoztak egymással Józsefvárosban, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat szerint a két 14 éves fiú 2021. május 13-án egy korábbi nézeteltérést akart megvitatni a VIII. kerületben. A fiatalok egy iskola előtt találkoztak. A később megkéselt fiú kezdte a verekedést, odalépett az épület előtti korláton ülő másik fiatalhoz, majd ököllel arcon ütötte.

A megtámadott a korláton átbillenve hanyatt esett, és kiesett a zsebéből a kése. A pengét kihajtva az őt megütő, ekkor már menekülni próbáló fiú után szaladt, fellökte és megszúrta. A fiatal életveszélyes sérülést szenvedett.

A támadás után a vádlott tovább hadonászott a késsel, majd elhagyta a helyszínt, és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele. A helyszínen lévő többi fiatal mentőt hívott a megkéselt fiúhoz. A késelő vádlott egy XIV. kerületi játszótéren odaadta a kést barátnőjének, aki elrejtette azt egy VIII. kerületi társasház egyik ablakfordulójában.

A Fővárosi Főügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Osztálya a késelő fiatallal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdaság vétségével vádolja, és közérdekű munka büntetést javasolt. A kést elrejtő harmadik fiatalkorú társukkal szemben bűnpártolás vétsége a vád, és próbára bocsátásra, valamint pártfogó felügyeletre irányul az ügyészi indítvány – közölte az MTI.

Rovatok