Index Vakbarát Hírportál

Megkéselte az osztálytársát egy budapesti középiskolás

2022. október 10., hétfő 12:45

Késsel támadt osztálytársára egy középiskolás gyermek Budapesten, a sérültet kórházba vitték.

A rendőrség nem nevezte meg az intézményt, csak annyit közölt, hogy a főváros I. kerületének egyik középiskolájában történt a bűncselekmény hétfőn délelőtt. Egy 18 éves fiú szúrt meg késsel egy másik fiatalt.

A sérültet kórházba vitték a mentők, a késelőt pedig még a helyszínen elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, a feltételezett elkövető elszámoltatása folyamatban van – írja a police.hu.

Egy VIII. kerületi iskolánál is késelés történt

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt két 14 éves fiatallal szemben, akik tavaly májusban összevitatkoztak egymással egy józsefvárosi iskola előtt, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette. A megkéselt fiatal életveszélyes sérülést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Osztálya a késelő fiatallal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A megkéselt fiút a főügyészség garázdaság vétségével vádolja, és közérdekű munka büntetést javasolt.

Rovatok