Index Vakbarát Hírportál

Idős embereket kifosztó nőkre csapott le a rendőrség Budapesten

2022. október 10., hétfő 11:15

Kifosztás gyanúja miatt vett őrizetbe több nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság október 9-én Budapesten, a Nagyvárad téren. Egy társukat még mindig keresi a hatóság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága egy márciusban történt kifosztás miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetők ellen. A gyanú szerint a nők becsengettek egy idős asszonyhoz papírgyűjtés ürügyén, majd a papír mellett vizet is kértek. Mialatt az idős asszony vizet töltött nekik, a másik két nő átkutatta a lakást, ahonnan hárommillió forinttal távoztak.

A hatóság beszámolója szerint ezután más-más történettel egy XIV. kerületi és több VIII. kerületi nő lakásába is bejutottak. Ezekből a lakásokból sem távoztak üres kézzel: több millió forintot és arany ékszereket loptak el.

A Nagyvárad téren fogták el őket

A fővárosi nyomozók a feltételezett elkövetőket azonosították, majd közülük hármat október 5-én Budapesten, a Nagyvárad téren elfogtak. Negyedik társukat a rendőrség jelenleg is keresi.

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a 24 éves L. Máriát és a 49 éves R. Margitot négyrendbeli, míg a 32 éves R. Elvirát háromrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetőket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok