Index Vakbarát Hírportál

Újra Árnyékkormányinfót tartottak, itt vannak a javaslatok

2022. október 11., kedd 16:16

Megtartották a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának második ülését, amelyet Árnyékkormányinfó követett. A pártnak a kis- és középvállalkozásokat, az aszálykárosultakat, az oktatást, a megújuló energiaforrásokat, valamint az önkormányzatokat érintő javaslatai vannak.

Két héttel ezelőtt itt számoltunk be a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának első Árnyékkormányinfójáról. A második tájékoztatón újra Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszter és Kálmán Olga, az árnyékkormány szóvivője ismertette javaslatait.

Kiterjesztenék a kkv-k támogatását

Dávid Ferenc gazdasági árnyékminiszter, valamint Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter az alábbi javaslatokat dolgozta ki a kis- és középvállalkozások támogatására:

Béremelést adnának a pedagógusoknak

Az oktatási területért Barkóczi Balázs árnyékminiszter a felelős, a következőket javasolják:

Kötelező lenne a napelemek telepítése

A megújuló energiaforrásokra vonatkozó javaslatcsomag Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi, valamint Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter nevéhez fűződik.

Önkormányzati energiaár-sapkát vezetnének be

Az önkormányzatok támogatására Szaniszló Sándor önkormányzati árnyékminiszter, valamint Szitka Péter főtanácsadó állított össze javaslatokat.

A fentieken túl Benedek Szilveszter mezőgazdasági árnyékminiszter javaslatára kezdeményezik, hogy az aszálykárosultak kárenyhítési alapját ötszázmilliárd forinttal töltsék fel.

(Borítókép: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Rovatok