Index Vakbarát Hírportál

Szolgálat közben lett öngyilkos egy határvadász

2022. október 11., kedd 06:37

A rendőrség általános közigazgatási rendtartás részeként vizsgálja a tragikus eset körülményeit.

„Október 10-én a reggeli órákban egy szerződéses határvadász szolgálati idejében öngyilkosságot követett el. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel” – olvasható az ORFK Kommunikációs Szolgálatának közleményében, amelyet a Magyar Nemzet megkeresésére adtak ki. A tragédia indoka egyelőre nem ismert. 

Kik a határvadászok?

Mint ismert, a kormány döntött négyezer határvadász felvételéről és arról, hogy a Készenléti Rendőrség keretein belül alakítják ki a határvadász ezredeket. Nagyjából tizenkétezren érdeklődtek a határvadászképzés iránt, ebből hozzávetőlegesen ezer érvényes pályázatot nyújtottak be. 

A jelöltek pszichikai, fizikai és egészségügyi felméréseken mentek keresztül, a nyírbátoriakkal együtt összesen több mint kétszáz frissen felszerelt határvadász kezdi meg tanulmányait az országban.

A police.hu oldalon kitett feltételrendszer szerint a jelentkezők alapilletménye bruttó havi háromszázezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék óránként bruttó 97 forintot jelent. Az esetleg meglévő nyelvvizsgapótlékokkal együtt elérhető a bruttó négyszázezres bér, ami mellé évente bruttó kétszázezer forintnyi cafeteria is jár.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/

Rovatok