Index Vakbarát Hírportál

Újabb népszerű vidéki szálloda döntött a bezárás mellett

2022. október 11., kedd 05:58

A határozatlan idejű bezárás mellett döntött a szegedi Tiszavirág Hotel és Kávézó nemrég, amely hivatalosan október 10-től nem fogadja a vendégeket. A bejelentésben nem szerepelt a konkrét indoklás.

Október 10-től, hétfőtől határozatlan időre bezár a szegedi Tiszavirág Hotel és Kávézó – minderről a szálloda számolt be saját közösségi oldalán még a múlt hétvégén.

Szegeder beszámolója szerint a bezárás konkrét okát ugyan nem nevezték meg, az utóbbi hetekben több szegedi szállásadóhely is a bezárás mellett döntött a megnövekedett rezsiköltségek miatt.

A portál egyúttal arról is ír, hogy október elején már a Süti nem süti nevű cukrászműhely is kénytelen volt bezárni, indoklásuk szerint a gazdasági környezetben bekövetkezett változások miatt voltak kénytelenek egyesülni társhelyükkel, a Kelesztővel.

A Tiszavirág még 2012-ben nyitott meg, az épületben a szállás mellett kávézó és spa is elérhető volt.

Sopron egyik legnépszerűbb szállodája novemberben zár be végleg

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, november 1-jével bezár és nem fogad több vendéget a soproni Hotel Lövér, miután a szálloda vezetése közös megegyezéssel megszüntette a szállodára vonatkozó üzemeltetői, bérlői szerződést a tulajdonos Danubius Hotels, valamint a bérlő-üzemeltető Bartha Hotel Kft. között.

A hotel 39 év után kényszerült erre a döntésre, az  indoklás szerint a tőlük független külső körülmények kedvezőtlen alakulása miatt.

Szintén november 1-jei hatállyal zár be a  Budaörsi Városi Uszoda és Strand (BVUSS) az energiakorszerűsítési felújítási munkálatok és a rezsiköltségek miatt, melyről még egy korábbi rendkívüli testületi ülésen született döntés.

A BVUSS közlése kiterjedt arra is, hogy a bezárás érinti a saját szervezésű úszásoktatásaikat és egyéb szolgáltatásaikat, illetve a náluk sávot bérlő összes sportegyesület edzéseit is.

A helyi uszoda Facebook-oldalán arra is felhívták a figyelmet, hogy a megvásárolt bérleteket az újranyitást követően időarányosan meghosszabbítják. A létesítmény üzemeltetői kiemelték: a döntés az uszodabezáráson túl a sportcsarnok életét nem érinti.

Október 10-től aKőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központ (KÖSZI) tanuszodáját is bezárják a  megemelkedett fenntartási költségek miatt. Információk szerint a bezárás alatt energiakorszerűsítési, belső karbantartási munkákat végeznek azért, hogy tavasszal már jobb körülmények között nyithassanak ki.

Rovatok