Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön további két helyszínen lesz szimpátiatüntetés a tanárokért

2022. október 11., kedd 10:29

Budapest mellett Nagykőrösön is demonstrációt szerveznek október 13-ra a pedagógusokért tüntető diákok.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ Damjanich utcai épületénél csütörtökön 16 órától az Eötvös Gimnázium 25 tanára veszi át figyelmeztető levelét, amiért múlt szerdán részt vettek a pedagógusok polgári engedetlenségében. A Facebook-esemény szerint a tüntető tömeg ezúttal is velük tart.

Egy másik tüntetést szerveznek Nagykőrös felújított főterére, a Deák térre, ahol a diákok és a szülők részvételére is számítanak csütörtök 18 órától.

A csütörtöki dupla tüntetés után október 23-án az Adom Diákmozgalom készül szolidaritási tiltakozással a Széchenyi István téren, a Magyar Tudományos Akadémia előtt.

Tüntetéshullám indult az országban

Korábban többször is részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségében, emiatt megváltak a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik tanárától, akit nem sokkal az óra megkezdése után hívott fel az igazgató, hogy menjen le az irodájába.

Az első tüntetést szeptember 30-án, péntek este 19 órára szervezték, a diákok, a szülők és a tanárok az intézmény előtt tiltakoztak az elbocsátások ellen, a budapesti Munkácsy Mihály utcában több száz ember gyűlt össze.

Azóta számtalan más tüntetést is szerveztek, elég csak a Tanítanék és a noÁr Mozgalom tiltakozására vagy az október 5-re, a pedagógusok világnapjára hirdetett országos sztrájkra gondolni. Az utóbbi legfontosabb eseményeit az Indexen élőben, percről percre követtük, amelyet ide kattintva tudnak elérni.

Rovatok