Index Vakbarát Hírportál

Kiket követ Orbán Viktor?

2022. október 12., szerda 06:12

Mintegy 50 ezer követőt gyűjtött össze eddig Orbán Viktor a Twitteren.

Orbán Viktor hétfő délelőtt indította el Twitter-fiókját, amelyen elsősorban a külföldi közönséget tájékoztatja a magyarországi fejleményekről angolul.

Kedd este 22:00-kor 48 300 követője volt a miniszterelnöknek a Twitteren, és 43 másik közéleti szereplőt követett be.

A magyarok közül Novák Katalin köztársasági elnök, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, Deutsch Tamás Fidesz EP-képviselő, Varga Judit igazságügyi miniszter, Orbán Balázs politikai igazgató nevénél nyomott a Follow, azaz követés gombra a kormányfő. A külföldi nevek között szerepel Ferenc pápa, Joe Biden amerikai elnök, Jair Bolsonaro brazil elnök, Recep Tayyip Erdoğan török elnök, Olaf Scholz német kancellár, Mark Rutte holland miniszterelnök, Boris Johnson volt brit miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök.

Hol van jóbarátom, Donald Trump?

Ami a bejegyzéseket illeti, azokból eddig négy volt, a Twitteren gyakran használt retweet funkciót (vagyis egy másik Tweet megosztását) eddig még nem használta. Az első háromban az oldal indításáról és a németországi látogatásáról számolt be, a negyedikben pedig Donald Trumpot hiányolta: mint fogalmazott, a Twitteren töltött első napja után egy kérdés motoszkál benne.

Hol van jóbarátom, Donald Trump?

A kérdésre az amerikai nagykövetség adott is egy velős választ, David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete reagált.

Miközben a barátodat keresed, talán van egy másik barát is, akit követhetsz, az Amerikai Egyesült Államok elnöke. De ahogy a magyar média mondaná: csak semmi nyomás

– írta David Pressman.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó:  Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok