Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter megérkezett Moszkvába

2022. október 12., szerda 18:35

Szijjártó Péter szerda este megérkezett Moszkvába, hogy tárgyaljon a Gazprommal, és hogy beszéljen a békéről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este megérkezett Moszkvába. Mint arról a Facebook-oldalán beszámolt, két oka van rá, hogy ott legyen: elmondani, hogy azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra, valamint Magyarország energiaellátásának biztosítására van szükség, nemcsak erre a télre, hanem az azt követő évekre is.

Mint megírtuk, Szijjártó Péter maga is részt vesz az Orosz Energiahét nevű moszkvai konferencia egyik csütörtöki panelbeszélgetésén Moszkvában.

Azért fogok elmenni a héten Moszkvába, hogy egyrészt ott is a béke fontosságáról beszéljek, hogy elmondjam: mi, magyarok a mielőbbi békében vagyunk érdekeltek, és amiatt megyek el, hogy Magyarországon ne legyenek energiaellátási problémák, hogy a szükséges megbeszéléseket lefolytassam a Gazprommal

– szögezte le a politikus.

Szijjártó Péter legutóbb Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt. Mint megírtuk, a két politikus az ENSZ közgyűlése után találkozott egymással. Az energetikai együttműködésen túl tárgyaltak az ukrajnai háborúról és gazdasági kérdésekről is. A beszélgetés után a magyar külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, hogy Európa a recesszió felé tart.

Rovatok