Index Vakbarát Hírportál

Sorozatos betörések után elfogták a tolvajokat, akik Budapest belvárosában fosztogattak

2022. október 13., csütörtök 07:40

Két férfi sorozatban betört Budapest V., VII., VIII. és IX. kerületének lakásaiba, de nemcsak magánlakások, hanem bárok, éttermek kávézók és raktárok is célpontokká váltak.

A ferencvárosi rendőrök gyanúja szerint két férfi a főváros V., VII., VIII. és IX. kerületeiben követett el betöréseket és lopásokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai több kerületben is nyomoztak betörések és lopások ismeretlen elkövetői után, mire azonosították a két feltételezett elkövetőt: a 21 éves K. Bertalant és a 22 éves M. Józsefet.

A rendőrség adatai alapján K. Bertalan augusztusban és szeptemberben étteremből, bárból, kávézóból, élelmiszerüzlet raktárából, magánlakásból és presszóból is lopott.

A férfi vitt mindent, amit mozdítani tudott.

Lopott pénztárcát, laptopot, táskát, mobiltelefont, energiaitalokat, porszívót, tévét, és kerékpárt is. A bűncselekmények felét barátjával együtt követte el, a pénzt elköltötték, az ellopott tárgyakat pedig általában eladták.

Mindketten feladták magukat a IX. Kerületi Rendőrkapitányságon, miután megtudták, hogy keresik őket a rendőrök.

A ferencvárosi rendőrök K. Bertalant tízrendbeli, M. Józsefet ötrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók vizsgálják, hogy a gyanúsítottak további hasonló bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók-e.

Rovatok