Index Vakbarát Hírportál

Újabb momentumos politikus támogatja családi pótlékával a rászorulókat

2022. október 13., csütörtök 07:52

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője csatlakozott Fekete-Győr András kezdeményezéséhez, hogy családi pótlékukat egy rászoruló család részére utalják át.

„A családi pótlék minden gyermek után jár. De vannak olyanok köztük, akiknek sokkal nagyobb szüksége van erre a támogatásra” – írja Tóth Endre Facebook-oldalán. Egy 15 éves, Nógrád megyében élő kisfiút 18 éves koráig támogatnak a saját kisfiuk után kapott családi pótlék havonta történő átutalásával. 

A Krisztofer álnéven említett gyerekről a Momentumos politikus azt írta, hogy három testvérével együtt közmunkát végző nagymamája és rokkantnyugdíjas nagypapája neveli, jövedelmükből így nehezen jönnek ki hó végén. 

A fiú kőművesnek tanul egy szakközépiskolában, és kitartóan sportol: thai box edzésre jár hetente háromszor. Bízom benne, hogy a támogatásunkkal a családja kicsit könnyebben vészeli át a következő nehéz időszakot

– emelte ki Tóth Endre, aki hozzátette, hogy feleségével közösen döntöttek így. 

Mint megírtuk, a pótcsaládi pótlék kezdeményezést Fekete-Győr András indította el október 8-án, mivel úgy látta, hogy saját kisfia anyagi biztonsága és boldogulása nem a családi pótlékon múlik. Ő egy hevesi iskolásnak, Katika támogatására utalja át négy éven keresztül a saját fia után kapott családi pótlékot. Mindezt azzal indokolta, hogy a magyar állam a rászorulóknak is ugyanakkora összeget utal a gyerekek után, miközben az elkövetkezendő időszak őket nagyobb kihívások elé állítja. 

A momentumos képviselők ezzel együtt arra kérnek mindenkit, hogy akinek a gyermeke jóléte nem a családi pótlék összegén múlik, az utalja el azt egy olyan családnak, ahol ehhez nagyobb szükség van erre. 

Rovatok