Index Vakbarát Hírportál

Tankerületi igazgató: A megfélemlítés nem segít

2022. október 13., csütörtök 14:52

Először szólalt meg a sajtónak tankerületi igazgató. Hajnissné Anda Éva úgy véli, a pedagógustüntetések már nem a tanárokról szólnak, az oktatásban pedig a diákok érdeke lenne az első. Az igazgató úgy véli, ami most zajlik, az a tankerületi vezetők tudatos és rosszindulatú lejáratása.

A tiltakozások óta először szólalt meg a sajtónak egy tankerületi igazgató. Hajnissné Anda Éva, az I., II. és XII. kerületi iskolákat tömörítő Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója jogosnak tartja a tiltakozásokat, azonban a módszerekkel nem ért egyet: törvénytelennek és megfélemlítőnek tartja. 

A tankerületi igazgató a hvg.hu-nak adott interjúban tagadta, hogy bekérette volna a tankerületi központ épülete előtt tartott szülői demonstrációhoz kapcsolódó iskolák igazgatóit, mert a tiltakozók trágár szavakat használtak. Állítása szerint csak egy beszélgetésen vettek részt, amit egyébként is rendszeresen tartanak az ilyen ügyekben. 

Arra a kérdésre, hogy elismeri-e, hogy a pedagógusok tiltakozása a jelenlegi oktatási rendszer hibáira is rámutat, azt válaszolta: 

A kormány maga sem vitatja, hogy a béreket emelni szükséges, ennek érdekében folynak az egyeztetések az Európai Bizottsággal is. Az elmúlt időben alkalmazott, olykor a megfélemlítésig jutó, törvénytelen, sok esetben a tanulókat tiltakozásra kényszerítő módszerek azonban ebben nem segítenek, ezekkel nem értek egyet.

Szerinte ami most zajlik, az a tankerületi vezetők tudatos és rosszindulatú lejáratása. Úgy véli, már nem a pedagógusok érdekében zajlanak az események, és ha a tanulók érdeke lenne az elsődleges, akkor zavartalan lenne az oktatás. 

(Borítókép: Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója sajtótájékoztatót tart 2018. január 26-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok