Index Vakbarát Hírportál

Döntött a székesfehérvári testület, több épületet is bezárnak a télre

2022. október 13., csütörtök 18:53

Az energiaárak emelkedése miatt kialakult válsághelyzet miatt több intézményt is bezárnak Székesfehérváron, erről hivatalosan a csütörtöki rendkívüli ülésen született döntés.

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön Székesfehérvár közgyűlése, ahol az energiaárak miatt kialakult válsághelyzet kezelése miatt több intézkedésről is döntött a testület – számolt be az MTI.

A mostani döntés értelmében – amelynek előzményeiről itt írtunk korábban – több önkormányzati intézményt is bezárnak ideiglenesen. Ennek értelmében önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok, valamint a városi és városgondnoksági fenntartásban működő létesítmények nyitva-, illetve zárvatartásáról tárgyalt a grémium. A becslések szerint 2023-ra mintegy egymilliárd forintos megtakarítást jelentenek a meghozott intézkedések.

Bezár a múzeum, a stadion gyepét sem fűtik

Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármestere elmondta: az önkormányzat, az intézményei és a hozzá tartozó vállalatok 2022-es és 2023-as rezsiemelkedése összességében több mint nyolcmilliárd forintot tesz ki – ebből 1,6 milliárd forint az idei és mintegy 7 milliárd a jövő évi növekedés –, amelyből a mostani döntésekkel egymilliárd forintot faragott le az önkormányzat.

Az önkormányzat szeretné fenntartani

2022. december 5. és 2023. március 31. között zárva lesz viszont a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ nyolc telephelye, valamint

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Balett Színház székhelyei viszont nem zárnak be.

A tájékoztatás szerint október 31-től szintén zárva lesz a kőépület a Csitáry G. Emil uszodában, egészen 2023. április 30-ig, ahol csak a sátorfedéses kültéri medence és a kültéri öltözők maradnak nyitva, míg a Köfém Tanuszoda 2023. szeptember 30-ig lesz folyamatosan zárva.

A Bregyó közi Ifjúsági Sportközpont hétköznap 15 és 20 óra között temperáló hőmérsékleten, melegvíz-szolgáltatás nélkül működik. A város szabadtéri sportpályái szabadon használhatók, de sötétedés után csak térítés ellenében biztosított a világítás.

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának otthonaként is szolgáló MOL Aréna Sóstó üzemeltetését 2022. november 14. és december 31. között kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja az önkormányzat, a centerpálya füvét ugyanakkor nem fűtik, és világítás sem lesz.

Rovatok