Index Vakbarát Hírportál

Így lesz lezárva Budapest délutántól a pedagógustüntetés miatt

2022. október 14., péntek 09:36

Péntek délután a tanárok és a velük szolidaritást vállalók tüntetése miatt várhatóan lezárják az autók elől az Andrássy utat, a József Attila utcát és a Széchenyi István teret. Autóval érdemes lesz elkerülni a környéket, ahogy a közösségi közlekedésben is lesz néhány változás, beleértve a 4-es, 6-os villamos menetrendjét. Mutatjuk a részleteket.

A péntek délutántól estig tartó pedagógustüntetés miatt körülbelül 4 órától a főváros több pontján is korlátozásokra kell számítani, illetve több tömegközlekedési járat menetrendjében is változások lesznek – írja péntek reggeli közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, illetve ahogy azt kora reggel óta Percről percre tudósításában követi az Index, pénteken egész nap demonstrációt tartanak az oktatás helyzete miatt. Ennek fő eseményeként indul a tanárok, a diákok, a szülők, illetve a velük szolidaritást vállaló civilek nagy közös tüntetése 16:00 és 20:30 között a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér útvonalon. A tüntetés miatt az érintett szakaszon korlátozásokra kell számítani, amelyek a közösségi közlekedést is érintik.

A résztvevők 16:00 és 17:00 óra között a Hősök terén gyülekeznek, majd 17:00-kor indulnak a Széchenyi István térre a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca útvonalon.

Éppen ezért várhatóan 17:00 és 18:15 között szakaszosan és időszakosan lezárják az autók elől az Andrássy utat, a József Attila utcát és a Széchenyi István teret. A menet elvonulásának idejére a keresztirányú forgalmat a rendőrség szabályozza.

A 105-ös és a 178-as buszok várhatóan 16:50 és 18:15 között módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca útvonalon járnak. Előreláthatólag 18:00 és 20:00 között (a József Attila utca és a Széchenyi István tér lezárásakor) a buszok a Kossuth Lajos utca–Astoria–Károly körút útvonalon járnak.

A Dózsa György út Szondi utca és Benczúr utca közötti szakaszának lezárásakor – előreláthatólag 16:50 és 17:20 között – az érintett járatok terelve közlekednek:

A menet elvonulásának idejére a keresztirányú forgalmat a rendőrség szabályozza, ezért az M3-as metrópótló busz, a 4-es és a 6-os villamosok, a 9-es, a 15-ös, a 115-ös autóbuszok, a 70-es, a 72M, a 73-as, a 76-os és a 78-as trolibuszok közlekedésében is lehetnek fennakadások.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok