Index Vakbarát Hírportál

Új miniszteri biztosokat nevezett ki Rogán Antal és Varga Judit

2022. október 14., péntek 08:55

Október 15-től Pilz Tamás lesz az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos, továbbá Ballester-Bólya Boglárka fog felelni az Európai Unió Tanácsának 2024. második félévi magyar elnökségének személyzeti képzéséért.

A pénteken megjelent Hivatalos Értesítőből kiderült, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal október 15-től dr. Pilz Tamást nevezte ki az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztossá.

A miniszteri biztos, segítve a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kormányzati Államtitkárának, Tuzson Bencének a munkáját, a továbbiakban felelős

A miniszteri biztos a 2. paragrafus szerinti feladatköre ellátásáért a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény 38. paragrafus (6) bekezdése szerinti díjazásra és juttatásokra jogosult.

Rogán Antal felhívta a figyelmet az irányítása alatt álló szerveknek és intézményeknek, hogy az általános együttműködési kötelezettség keretében a miniszteri biztos feladatának ellátásához szükséges adatokat, információkat, és elemzéseket, amelyek semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak, bocsássák a miniszteri biztos rendelkezésére. Az utasítás szerint Pilz Tamás titkárságot nem kap.

Rogán Antal mellett Varga Judit is új miniszteri biztost nevezett ki

Varga Judit igazságügyi miniszter is új miniszteri biztost nevezett ki. Ballester-Bólya Boglárka 2023. január 1-től az Európai Unió Tanácsának 2024. második félévi magyar elnökségének személyzeti képzéséért fog felelni, továbbá a kapcsolattartásért a társadalmi szervezetekkel. Megbízatása két évre szól.

Mint az a Magyar Közlönyben olvasható, az új miniszteri biztos feladatai egész pontosan a következők lesznek:

A miniszteri biztos munkáját kétfős titkárság segíti majd.

(Borítókép: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok