Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Magyarországot több oldalról is veszély fenyegeti

2022. október 15., szombat 11:33

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az önkéntes katonák eskütételén mondott beszédet, ahol fontos bejelentéseket tett.

A miniszterelnök szombat délelőtt az önkéntes katonák eskütételén mondott beszédet, amelyben elsőként kiemelte, hogy több mint 250 katonai szolgálatot vállaló fiatal tett esküt.

Mint arról a miniszterelnök beszélt, Magyarországot több oldalról is veszély fenyegeti, ezért nem dughatjuk strucc módjára homokba a fejünket: 

Keleten a háborúban dörögnek az ágyúk, nyugatról megszámlálhatatlan fegyver érkezik az ukrajnai frontra, délről pedig az illegális migránsok százezrei ostromolják az ország területét.

Orbán Viktor szerint vannak olyan nemzetek, amelyek már megkezdték a felkészülést, ezért Magyarország sem maradhat le. A magyar gazdaság behozta a lemaradását, visszaszorult a bűnözés, helyreállt a közbiztonság és megújult a közigazgatás.

Kiemelte, hogy a magyar haderő és a katonák ügye mennyire fontos a jelenlegi helyzetben, hiszen az országnak szüksége van hazáját szolgáló katonákra, és a világ minden fenyegetése ellen való hatékony, modern fegyverekre. Éppen ezért két fontos intézkedést jelentett be Orbán Viktor:

Orbán Viktor elmondta, hogy szombattól lépnek szolgálatba a Lynx gyalogsági harcjárművek, valamint kiemelte, hogy az évtized végére Magyarország képes lesz komplett fegyverrendszerek önerőből történő legyártására. Több gyárban is folynak már a munkálatok:

Emellett kiemelte, hogy vásároltak olyan gyárat is, amely szuperszonikus katonai repülőgépek gyártása terén a világ élvonalába tartozik. A miniszterelnök beszéde szerint 2024-től a Hiltenberger vállalat Magyarországra teszi át székhelyét. Egy teljesen új iparág, a hadiipar magyarországi meghonosodásával munkahelyek százait szeretnék biztosítani az embereknek.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában 2022. október 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok