Index Vakbarát Hírportál

Néhol szelesebb idő rondíthat bele az őszbe

2022. október 16., vasárnap 06:00

Nem lesz csapadék vasárnap, a hét utolsó napján szinte végi napos idő valószínű. A frontérzékenyeknek azonban ebben a időben is oda kell figyelniük.

Vasárnap a hajnali köd feloszlása után túlnyomóan napos időre van kilátás, sűrű köd és pára a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleten lehet – írja az Időkép.

Az előrejelzés szerint csapadék nem lesz, azonban a délies szél az északnyugati tájakon egyes helyeken feltámadhat majd. Délutánra 19 és 25 fok között alakulhat a maximum hőmérséklet.

Az orvosmeteorológia vasárnap nem lesz felettünk front, de a melegedés hatására enyhe melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Előfordulhat fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén vagy éppen vérnyomásproblémák.

A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára megterhelő lehet, valamint könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet. Mint írják, reggel a nyirkosabb, párásabb, ködösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A napos idő pozitív hatással van a közérzetre és hangulatra, emiatt érdemes kihasználni a nyugodt, meleg őszi időt.

(Borítókép: Járókelők a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok