Index Vakbarát Hírportál

Bezár az ország legnagyobb szállodája, nem bírja ilyen energiaárak mellett

2022. október 17., hétfő 19:15

Novembertől négy hónapra bezár az ország legnagyobb szállodája, a Danubius Hotel Hungaria.

Négy hónapra bezárja kapuit az ország legnagyobb szállodája, a 499 szobás Danubius Hotel Hungaria – írja a Danubius Csoport közlése alapján a turizmus.com

Az üzemszünet előreláthatólag november elsejétől 2023. február 28-áig tart majd.

A döntést azért kellett meghozni, mert a jelenlegi foglaltsági előrejelzések nem kedveznek a hotel téli szezonban való nyitvatartásának – olvasható a szállodalánc hivatalos közleményében. 

A cég novembertől nyolc különböző szállodájában fogadja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrben. Már megkezdték azon vendégek kiértesítését is, akiknek a téli időszakra szólt a foglalásuk a kényszerszünetre ítél szállodában, őket a Danubius Hotels más budapesti létesítményeiben fogják elhelyezni.

Az egekbe szökő energiaárak miatt egyre több vidéki hotel jelenti be a kényszerpihenőt, egyes piaci becslések szerint minden negyedik szálloda bezárja kapuit a fűtési szezonra. Telt házzal is éppen hogy ki tudnák gazdálkodni a rezsiköltségeket, amelyet a fél ház egyáltalán nem fedez. Elsősorban a vidéki szállodák körében fog végigsöpörni a bezárási hullám, a téli hónapokra várható belföldi turizmus csökkenése miatt.

A Danubius bejelentése szerint ráadásul éppen a legnagyobb magyarországi és budapesti szálloda lesz kivonva a forgalomból. A cég optimista, becsléseik szerint csak február végéig tartana a bezárás, egyes szövetségi vezetők szerint azonban a legnehezebb időszak csak a következő év első három-négy hónapjában érkezik meg.

(Borítókép: A Danubius Hotel Hungaria City Center épülete Budapesten 2020. május 21-én. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok