Index Vakbarát Hírportál

Élvezze ki a napsütést, hamarosan egy hidegfront rontja el

2022. október 17., hétfő 06:12

A hét elején sok napsütésre készülhetünk, hétfőn és kedden kevés felhő lesz felettünk, jelentős mennyiségű csapadék nem várható szerdáig. A hét közepén aztán erős széllel érkezik a hidegfront, onnantól lehűlést tapasztalhatunk.

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, kevés felhő lesz felettünk. Csapadék nem várható. Hajnalban helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, délkeleti szél északnyugaton élénk, olykor erős lehet. Délután 20–24 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden az előző napokhoz hasonlóan a hűvös, helyenként párás, ködös reggelt meleg, napos délután követi. Csapadék nem várható. Gyenge, mérsékelt lesz a délies szél. A csúcshőmérséklet 20–24 fok között valószínű.

Szerdára észak felől egy hidegfront éri el hazánkat. Feltámad az északnyugatira forduló szél, és helyenként eső, záporok is előfordulhatnak, de az ország legnagyobb részén napos idő várható. Délután 15–21 fokra van kilátás – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Pénteken már több helyen is fagyhat

Csütörtökön többnyire napos, száraz időre ébredhetünk, északkeleten azonban megélénkülhet a szél. A hőmérséklet érezhetően csökken, hajnalban néhány helyen fagyhat, délután pedig mindössze 10–14 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Pénteken hasonlóan hideg időjárásra van kilátás, reggel már nagyobb területen fordulhat elő gyenge fagy. Felhők zavarhatják meg a napsütést, de csapadék nem várható a hét utolsó munkanapján – írja az Időkép.

Orvosmeteorológiai előrejelzésükben azt írják, hétfőn nem érkezik időjárási front, de enyhe melegfronti tüneteket tapasztalhatunk. Fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén és vérnyomásproblémák egyaránt előfordulhatnak. A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára megterhelő lehet, valamint könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Reggel a nyirkosabb, párásabb, ködösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A napos idő pozitív hatással lesz közérzetünkre, hangulatunkra, érdemes kihasználni a nyugodt, meleg őszi időt.

(Borítókép: Róka László/MTI)

Rovatok