Index Vakbarát Hírportál

Lángoltak a vezetékek, nem járt az M1-es metró a Deák tér és az Oktogon között

2022. október 17., hétfő 09:41

Jármű-meghibásodás miatt nem közlekedik az M1-es metró a Deák Ferenc tér és az Oktogon között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfő reggel a BKK Info oldalon.

A kimaradt szakaszon pótlóbusz, illetve 105-ös és a 178-as autóbusz igénybevételét ajánlja a BKK.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy vezetékek égtek, illetve izzottak két kocsi között. A metró tűzjelzője beindult, az állomást az utasok elhagyták. Az egységek a tüzet több porral oltóval fékezték meg, majd megkezdték a helyszín átszellőztetését. A metró érintett részét a biztonság kedvéért hőkamerával is átvizsgálták – tájékoztatott Kisdi Máté.

A BKK oldalán azt írták, reggel 8.36-tól visszavonásig az M1-es metró nem közlekedik a Deák Ferenc tér és az Oktogon között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. A 105-ös és a 178-as autóbusz igénybevételét is ajánljuk.

Frissítés:

A BKK délelőtt fél 12 körül közölte: újra közlekedik az M1-es metró a Deák Ferenc tér és az Oktogon között, ahol hétfőn korábban jármű-meghibásodás miatt pótlóbuszok jártak.

(Borítókép: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) M1 vonalán közlekedő metró 2022. április 12-én. Fotó: Jászai Csaba/MTI)

Rovatok