Index Vakbarát Hírportál

Fürdővízbe fojtottak egy idős, szabolcsi férfit

2022. október 18., kedd 10:45

Otthonában fojtottak fürdővízbe egy idős férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön. Az elkövetők a többi között 290 ezer forint készpénzt is elloptak, a gyilkosság másnapján viszont elfogta őket a rendőrség.

Az elkövetők előre kitervelték, hogy kirabolják az idős férfit. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy 40 éves nő és rokona, egy 20 esztendős férfi február 21-én porrá tört altatóval elkábították az áldozatot saját, ököritófülpösi házában, majd kutakodni kezdtek a szobákban. Az idős férfi nem sokkal később magához tért, ekkor a támadók lefogták, a fürdőkádhoz vitték, és elé térdepeltették, aztán pedig vízbe fojtották.

A vádlottak miután kioltották az áldozat életét, magára hagyták. A házból 290 ezer forint készpénzt, több élelmiszert és dohányt is ellopott a két személy. A rendőrség a gyilkosság másnapján elfogta mindkét elkövetőt, akik azóta is letartóztatásban vannak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével emelt vádat az elkövetők ellen.

A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy mindkét vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a bíróság – olvasható a közleményben.

Rovatok