Index Vakbarát Hírportál

Bomba és bomba között van különbség, a Reklámetikai Bizottsághoz fordult Gelencsér Ferenc

2022. október 18., kedd 18:25

Levélben fordult a szövetség Reklámetikai Bizottságához Gelencsér Ferenc.

Ízléstelen és érzéketlen hazugsággal támad a kormányzati propagandagépezet: miközben a szomszédban háború zajlik, és Putyin is egyre gyakrabban utal nukleáris fegyverek bevetésére, az állítólag a béke pártján álló kormány legújabb propagandakampányában ledobott bombaként ábrázolja az Európai Unió Oroszország elleni szankcióit – írja Facebook-bejegyzésében Gelencsér Ferenc.

Gelencsér Ferenc levelét megírta

A Momentum elnöke szerint miután a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Kódexe alapján ez a kampány egyértelműen etikai szabályokat sért, ezért levélben fordult a szövetség Reklámetikai Bizottságához.

A politikus leírja: a magyar kormány legújabb reklámkampánya az Európai Unió Oroszország ellen hozott szankcióiról szóló nemzeti konzultáció kitöltésére buzdít.

A kampány a Momentum elnöke szerint egyértelműen megsérti a reklámetikai szabályokat: miközben az Oroszország által indított háborúban naponta bombáznak civil célpontokat, többek között Kijevben is, a magyar kormány hivatalos kommunikációja ledobott bombaként illusztrálja az agresszort gyengíteni és megállítani hivatott uniós szankciókat. 

A politikus megítélése szerint a kommunikációs kampány érzéketlen a megtámadott Ukrajnával és a háború valamennyi áldozatával szemben: mind a megkínzott és megölt ukrán civilekkel és katonákkal, mind az otthonukból elmenekült milliókkal. Egyedül arra alkalmas, hogy kiszolgálja az orosz propagandacélokat és gyengítse az agresszorral szemben fellépő Európai Unió egységét.

Végezetül arra kéri a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságát, hogy haladéktalanul értékelje a kormány nemzeti konzultációs kampányát, és állapítsa meg az etikai vétséget. 

(Borítókép: Gelencsér Ferenc. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok