Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus Magyarországon: nőtt a halottak száma, kevesebb az aktív fertőzött

2022. október 19., szerda 09:47

Ugyan a halottak száma nőtt a legfrissebb adatok szerint, az új fertőzöttek és az aktív fertőzöttek számában csökkenés tapasztalható Magyarországon. A gyógyultak száma folyamatosan nő.

A beoltottak száma 6 418 810 fő, közülük 6 205 327 fő a második, 3 898 566 fő a harmadik, 357 678 fő már a negyedik oltását is felvette – derül ki a kormányzati tájékoztató portál szerdán közzétett, előző heti adataiból.

Egy héttel korábban a koronavírus tájékoztató oldal összesített adatai szerint 12 636 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 104 beteg.

A tájékoztató oldalon megjegyezték, hogy Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. Már felvehető a megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.

Rovatok