Index Vakbarát Hírportál

Változtattak a szabályokon, több szülésznő is a felmondását fontolgatja a Szent Imre kórházban

2022. október 19., szerda 05:52

Sajtóértesülések szerint már tíz szülésznő adta be a felmondását eddig a fővárosi Szent Imre kórházban, ahol november 1-jétől már nem lehetnek jelen a szülésznők az osztályon a munkaidejükön kívül.

Eddig tíz szülésznő adta be a felmondását a budapesti Szent Imre kórházban, ahol korábban szigorítottak a szülés szabályain. Ennek értelmében a szülésznők november 1-jétől a munkaidejükön kívül már nem lehetnek ott a szülőszobán.

A lépéstől a kórház vezetése azt várja, hogy ezzel sikerül csökkenteni a területen kívüli szülések arányát. Az átmenet ugyanakkor nem hirtelen következik majd be, a jelenleg még gondozásuk alatt álló, területi ellátási kötelezettségük alá nem eső kismamák gyermeküket az intézményben hozhatják világra.

Nem tudni, hányan mondtak fel, de zavartalan a működés 

Az RTL híradójának értesülései szerint emiatt többen is a felmondást tervezik az intézményben – a már tíz felmondott munkatárson túl. A csatorna megkereste a Szent Imre kórházat azzal kapcsolatban, hogy pontosan hányan mondtak fel, a válaszukban azonban csak annyit írtak, hogy biztosított az osztály működése.

(Borítókép: Nagy Tamás / Index)

Rovatok