Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a mínuszok, ideje bekapcsolni a fűtést

2022. október 20., csütörtök 06:05

Csütörtökön leginkább napos idő várható, csapadékra nincs kilátás. A nappali csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A hőmérsékletben azonban nagy visszaesés tapasztalható. Péntek hajnalban az ország több részében is előfordulhat gyenge fagy, a fagyzugos helyeken pedig mínusz 3, mínusz 4 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, csak nyugaton lehetnek felhősebb területek. Csapadék viszont egyáltalán nem várható. A legszelesebb a Dunától keletre elhelyezkedő területeken lesz. A hőmérsékletben nagy visszaesés tapasztalható majd, hajnalban 1 és 7 fok várható, a fagyzugos helyeken gyenge fagy is előfordulhat. 

Délután 12 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint nem várható a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség erre a napra.

Péntek hajnalban a keleti országrészben már többfelé előfordulhat gyenge fagy. Itt 0 és 2 fok között alakul a levegő hőmérséklete, míg a fagyzugos helyeken mínusz 3, mínusz 4 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Az Alföldön pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben nyugat felől egyre több fátyolfelhő érkezik, így szűrt napsütésre készülhetünk, ám csapadék erre a napra sem várható. 

Délután 12 és 19 fokot mérhetünk.

Csütörtökön nem várható fronthatás

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében azt írja, ezen a napon csökkennek a frontérzékenyek panaszai, de egyeseknél még előfordulhat vérnyomás-ingadozás, keringési probléma, illetve fejfájás. A sok napsütés pedig jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel azonban még hideg lesz az idő, emiatt felerősödhetnek az ízületi bántalmak, és nagy lesz a megfázás veszélye is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Charlie Riedel / MTI)

Rovatok