Index Vakbarát Hírportál

Két sofőr is rendőrautónak csapódott

2022. október 20., csütörtök 13:54

Vádat emeltek az ellen a 21 éves férfi ellen, aki márciusban a rendőrök elől menekülve frontálisan ütközött egy rendőrautóval Miskolcon.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja a férfit − közölte az MTI-vel a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a 21 éves férfit 2022 márciusában Miskolcon közúti ellenőrzést végző rendőrök meg akarták állítani, ám ő a sebességét fokozva, több közlekedési szabályt is megszegve menekülni kezdett. 

Az intézkedő rendőrök egyike felismerte a gépkocsiban azt a járművet, amelyet egy hónappal korábban megállásra intett, azonban a sofőr elhajtott a helyszínről.

A vádlott − érvényes vezetői engedély nélkül, egy lengyel forgalmi rendszámú személygépkocsival − a megengedett 50 helyett hozzávetőleg 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett, amivel az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautónak a záróvonalat átlépve frontálisan nekiütközött.

Ezt követően kiszállt a járműből, majd segítségnyújtás nélkül az út menti füves területre futott. A baleset következtében a szolgálati autóban utazó két rendőr és az elkövető egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett. 

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy ha a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje nyolc év börtönbüntetésre, és hat évre tiltsa el a járművezetéstől.

Részeg sofőr ütközött rendőrautónak Tatánál

Szabálytalan sávváltás miatt ütközött neki egy járőrautónak egy férfi a Tatát Szomóddal összekötő úton szerdán, késő délután. A balesetet okozó sofőr ezután nagy sebességgel elhajtott a helyszínről − írta meg az MTI.

A rendőrök követték a gépkocsit, ám amikor utolérték, a sofőr kiszállt és elszaladt. Nem sokkal később a rendőrök azonosították és megtalálták a férfit: a helyi lakos egy közeli fogadóban rejtőzött el, és

egy szekrény alá bújt.

Kiderült, hogy a férfi ittas volt, amikor a balesetet okozta, emellett pedig egy bírósági és egy szabálysértési körözés is érvényben volt ellene. Ráadásul vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

A 41 éves férfi ellen az ittas járművezetés miatt eljárást kezdeményeztek, az általa elkövetett szabálysértések miatt pedig több eljárás is indult vele szemben, majd őrizetbe vették.

Rovatok