Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség nem engedélyezte a Momentum tüntetését Orbán Viktor beszéde alatt

2022. október 21., péntek 16:47

Október 23-ára a zalaegerszegi Deák Ferenc térre a párt tüntetést szervezett, amit bejelentettek a rendőrségen, de a hatóságtól elutasító határozatot kaptak. Ennek ellenére nem adja fel a párt.

Mint ismert, az október 23-i nemzeti ünnepünkön Orbán Viktor nem fog Budapesten tartózkodni, a korábbi bejelentés szerint Zalaegerszegen tart majd nyilvános beszédet az 1956-os forradalom évfordulóján.

A Momentum zalaegerszegi szervezete úgy tervezte, hogy tiltakozással fogadja a városba érkező kormányfőt. Hivatalos úton be is nyújtották a tüntetésre vonatkozó kérelmet a rendőrséghez, azonban a hatóság most határozatban utasította el a szándékukat. 

A rendőrség mondvacsinált okokra hivatkozva nem engedélyezte, hogy a Momentum Zala tüntetést szervezzen október 23-ára a zalaegerszegi Deák Ferenc térre, akkorra, amikorra Orbán Viktor a városba érkezik

– reagált a párt közleményében. Zalai szervezetük Facebook-oldalán ennek ellenére meghirdették az eseményt október 23-ára, 7:30–9:30 között, bár nem a város főterére, hanem a Kazinczy térre várják transzparensekkel és sípokkal a „pedagógusokat, diákokat, rezsikárosultakat, civileket”.

Bárhol jár a miniszterelnök Európában, tüntetés, pfujolás és kifütyülés fogadja 

– áll az esemény meghirdetésének indoklásában. 

Rovatok