Index Vakbarát Hírportál

A DK szerint titkosak a tavaly augusztus 20-i állami tűzijáték költségei

2022. október 22., szombat 14:43

Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit – jelezte a DK országgyűlési képviselője.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László közérdekű adatigénylés keretében kérte ki a tavaly augusztus 20-i állami ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket.

Most már tényleg nem titkolózhat tovább a szervező cég a gurulós turul és a többi augusztus 20-i giccsparádé ügyében

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség miatt közérdekű adatigényléssel fordult az azt szervező céghez, hogy adják ki a megfogalmazása szerint „giccsparádéval kapcsolatos szerződéseket”.

Mivel ezt megtagadták, a DK bírósághoz fordult, hogy „kipereljék” a kért iratokat. A Fővárosi Törvényszék első-, majd a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására, ezért a DK ígéretet tett arra, hogy amint megkapják ezeket a szerződéseket, azonnal nyilvánosságra hozzák őket.

Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. azonban nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését

– közölte az ellenzéki országgyűlési képviselő.

Az MTI-nek elküldött közlemény szerint a Demokratikus Koalíció választ vár a következő kérdésekre, melyeket közleményben tettek fel:

A Demokratikus Koalíció eddig sem, ezután sem hagyja annyiban a nyilvánvaló mutyizást, és minden kiperelt szerződést közzé fogunk tenni, hogy más is értesüljön arról, milyen bizniszek folynak a sógorok között

– olvasható a közleményben.

(Borítókép: Tűzijáték a Duna felett Budapesten 2022. augusztus 27-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok