Index Vakbarát Hírportál

Döntött a képviselő-testület: nem fűtik fel a kőszegi vár főépületét

2022. október 24., hétfő 09:52

A megemelkedett energiaárak okozta többletkiadások csökkentéséről tárgyalt a képviselő-testület Kőszegen.

A képviselő-testület határozata alapján összecsoportosítják a munkahelyeket, fűtési szezonban az ülőmunkahelyek fűtési hőmérsékletét 21 fokban maximalizálják. A többi helyiségben 17 fok lesz. Az óvodák hőmérsékletét 22 fokban határozták meg, az üres csoportszobákban pedig nem fognak fűteni – írja a Vas Megyei Hírportál.

A képviselő-testület határozata szerint a könyvtár épületében fogják összegyűjteni a közgyűjteményeik hőmérsékletre érzékeny tárgyait, a múzeum és a levéltári épület fűtését pedig minimálisra fogják csökkenteni. A kiállításokat úgynevezett „téli vezetéssel” lehet látogatni: rögzített időpontokban és csak csoportosan. 

Közösségeik a Köszház és a könyvtár termeit egyeztetett időbeosztás szerint használhatják, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház főépületét nem fűtik fel, a királyi városnapot a Jurisich-gimnázium dísztermében tartják – határozott a képviselő-testület. A szociális gondozási központ munkatársait áthelyezik az új építésű főépület helyiségeibe, mert a régi korszerűtlen épületrészt le fogják zárni.

A Fő téri fenyőfa kivételével szüneteltetik a közterületek és középületek adventi díszkivilágítását. A város hivatalában, intézményeiben, cégében csak polgármesteri jóváhagyással lehet új munkavállalót alkalmazni. Télen pályázati forrásokból felújítják a Kőszegfalvi Klubot, amely ezen idő alatt zárva lesz.

Az intézkedések az állami vagy uniós támogatás segítségével megvalósuló felújításokat nem érintik. A saját finanszírozású fejlesztésekről azután döntenek, hogy takarékossági szempontokból megvizsgálták őket. A fentiekhez kapcsolódva az intézmények költségvetésében előirányzat-átcsoportosításról döntöttek a képviselők.

Rovatok