Index Vakbarát Hírportál

Évekig élt édesapja holttestével, ötmillió forintnyi nyugdíjat tett zsebre

2022. október 25., kedd 11:19

Több mint két évig élt együtt elhunyt édesapja holttestével egy férfi Mosonmagyaróváron. Vele szemben minősített költségvetési csalás miatt emelt vádat a Győri Járási Ügyészség.

Az 53 éves vádlott egy családi házban élt együtt beteg édesapjával. A férfi édesanyja és testvére már korábban elhunyt, így a házban csak ketten laktak. A vádlott munkanélküli volt, így az idős édesapa nyugdíján kívül nem volt más bevételi forrásuk.

Az apa 2019 decemberében, 83 éves korában meghalt, a halálesetről azonban nem értesítették a hatóságokat. A vádlott az elhunytat levetkőztette, ágyba fektette és betakarta, majd 2020 januárja és 2022 februárja között minden hónapban jogosulatlanul felvette édesapja nyugdíját, a két év alatt közel 5 millió forintot.

A Magyar Államkincstárhoz vándorolhat a pénz egy része

A ház ajtaján egy egészen más ügy miatt kopogtattak a rendőrök 2022 februárjában, a férfi csak ekkor szólt arról, hogy az édesapja már nem él. A felvett nyugdíjból a nyomozók 1,7 millió forintot megtaláltak, amit azonnal le is foglaltak.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint javasolta, hogy a lefoglalt 1,7 millió forintot a Magyar Államkincstárnak adják oda. A maradék 3,2 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelhet el a bíróság, közölte az ügyészség.

Rovatok