Index Vakbarát Hírportál

Bezár a Honvédkórház egyik osztálya

2022. október 25., kedd 20:00

Megnövekedett a Honvédkórház neurológiai osztályán a koronavírusos betegek száma, ezért az intézmény osztálya bezár, a betegek ellátásához négy másik kórházat jelöltek ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata szerint megnőtt a koronavírusos betegek száma a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának (Honvédkórház) neurológiai osztályán, ezért a fekvőbeteg-ellátást igénylő betegek számára több másik intézményt jelöltek ki.

A központ ellátási területéről érkező aktív neurológiai fekvőbeteg-szakellátást igénylő felnőtt betegek számára kijelölték

Kunetz Zsombor közösségi oldalán nyilvánult meg az üggyel kapcsolatban, ahol arról írt, hogy a hír még szeptember végi, de sem az NNK, sem pedig a Honvédkórház nem kapkodta el a bezárás ismertetését.

Az mind a rendszer, mind magának az intézménynek a szégyene, hogy majd három év alatt, amióta a pandémia elkezdődött, semmit nem tanultak belőle. Ugyanazok a klisék és fantáziátlan rendelkezések jelentik a megoldást, mint három évvel ezelőtt

– fejtette ki véleményét Kunetz Zsombor Facebook-oldalán, aki szerint a Honvédkórház és a magyar kormány szégyene az ügy. Úgy véli, pont a Honvédkórháznak lenne lehetősége ezt a helyzetet megfelelő módon kezelni, hiszen itt vannak olyan katonai kórházi sátrak, konténerek, amelyek órák alatt felállíthatók lennének, hogy ott különítsék el a betegeket, de a régi pavilonrendszer épületei is ott vannak telken belül.

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok