Index Vakbarát Hírportál

Testi épségüket nem féltve mentettek életet a magyar rendőrök

2022. október 25., kedd 14:56

Égő otthonából mentettek ki egy idős férfit a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai. A rendőröknek sietniük kellett, mert félő volt, hogy a házban tartott gázpalack a nagy hő hatására felrobban, és megsemmisíti az ingatlant.

A járőrök vasárnap este nagy füstre lettek figyelmesek Madarason – ahogy közelebb értek a tűzhöz, látták, hogy egy családi ház tetőszerkezetébe kaptak bele a lángok.

A járőrök hívták a katasztrófavédelem munkatársait, és készültek kimenekíteni az esetleges bajbajutottakat, de a zárt kapu és az udvarban futkározó nagytermetű kutya miatt nem tudták gyorsan megközelíteni a bejáratot.

Sietni kellett a robbanásveszély miatt

Ekkor elkezdtek kiabálni és fényjelzéseket adni a rendelkezésre álló eszközökkel. Kis idő múlva egy idős férfi tántorgott az ajtóhoz, aki zavart állapotban volt, nehezére esett a kommunikáció. Annyit azonban el tudott mondani, hogy a házban egy gázpalack is van.

Ezt meghallva a rendőrök azonnal a férfi segítségére siettek, Martinkovits Milán rendőr törzszászlós és Bakos László rendőr főtörzszászlós közösen megfogta az idős embert, és egyszerűen átemelték a kerítésen. Nem sokkal később a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek a helyszínre, utóbbiak láttak hozzá a lángok oltásához – olvasható a police.hu oldalon publikált közleményben.

Rovatok