Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz karácsonyi díszkivilágítás Budapesten?

2022. október 26., szerda 06:33

Az erre vonatkozó előterjesztés szerint a karácsonyi díszkivilágítás elmaradásával több mint 28 millió forintot spórolhatna a főváros.

Szerdán szavaznak Tüttő Kata főpolgármester-helyettes javaslatáról, mely szerint idén a fővárosban nem építenének ki karácsonyi díszkivilágítást. Ezzel 28,38 millió forintot takaríthatnak meg, amit általános tartaléknak csoportosítanának át.

A költségvetésben eredetileg az szerepelt, hogy a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. bruttó 58,45 millió forintból építheti ki és működtetheti a díszkivilágítást – vette észre a 24.hu. A teljes összeget viszont nem vonhatnák el, mert a cég tulajdonát képező, fel nem használt karácsonyi eszközök értékcsökkenésével, amortizációjával összefüggő költségigényt meg kell téríteni, valamint a tavalyi karácsonyi világítás leszereléséhez kapcsolódó költségeket már számlázták.

Karácsony Gergely korábban a Facebook-oldalán kérdezte a követőit arról, hogy szabad-e spórolni a karácsonyi díszkivilágításon, amelynek az üzemidejét egy korábbi döntéssel már rövidítették.

(Borítókép: Karácsonyi díszkivilágítás a főváros VI. kerületében a Teréz körúton. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok