Index Vakbarát Hírportál

Több mint 1200 új fát ültettek egy budapesti hulladéklerakat helyére

2022. október 26., szerda 08:12

Több tonna hulladék és feltört beton felszámolása, valamint elszállítása után több mint 1200 fát ültettek a Szépvölgyi-erdőben.

Őrsi Gergely, a főváros II. kerületének polgármestere Facebook-oldalán közölte, hogy idén több mint 1200 fát ültettek a Szépvölgyi-erdőben. Az új fák olyan helyre kerültek, ahol eddig piszkos, szemetes terület volt, itt komoly tisztításra, takarításra volt szükség. Az MSZP-s politikus hozzátette: több tonna hulladékot és feltört betont szállítottak el, mielőtt hozzáláttak a fák telepítéséhez.

Bízunk benne, hogy hamarosan visszafoglalja ezt a területet a természet, és nem lesz szükség hasonlóan elborzasztó hulladéklerakat felszámolására

– írta Őrsi Gergely.

A budai kerület polgármesterének tájékoztatása szerint tavaly régi murvás parkolók területére, idén pedig egy hatalmas hulladéklerakat helyére telepítettek fákat, így ezeket a területeket közel 2500 új fával adták vissza a természetnek.

Minden ma elültetett fával fontos lépést teszünk annak érdekében, hogy tíz, húsz és ötven év múlva is legyen friss levegőnk, árnyékunk. Most újabb 1200 lépést tettünk.

– fogalmazott a II. kerület polgármestere.

A Menedzserek Országos Szövetsége szakmai segítségével megvalósult faültetési akcióban közel hetvenen vettek részt.

Nappali melegedő, kultnapközi és játszótéri pelenkázópad a II. kerületben

Őrsi Gergely korábban bejelentette, hogy november elsejétől nappali melegedő, január elejétől pedig kultnapközi várja a fűtési nehézségekkel küzdő családokat, valamint gyermekeket és nyugdíjasokat a II. kerület kulturális intézményeiben.

Igyekszünk bensőséges, kedves, kreatív teret berendezni, amelyhez az éppen nem használt színházi előadások díszleteit és tárgyait használjuk fel

– írta akkor a polgármester, aki megjegyezte, hogy a rezsiárak emelése komoly kihívás elé állítja önkormányzatot és a II. kerület közművelődési intézményeit is, de hozzátette: „Nem hagyjuk magunkat!”

Őrsi Gergely ugyancsak októberben beszámolt arról is, hogy a II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központ játszóterének felújításával együtt átadták a kerület első játszótéri pelenkázópadját is.

„Remek darab, bár maradt még benne fejlesztési lehetőség. Mindenesetre a feladatát ellátja, és bár még egyedül van, természetesen igyekszünk növelni majd a kerületi pelenkázópadok számát” – közölte politikus.

Rovatok