Index Vakbarát Hírportál

Ellepik a magyar utakat a rendőrök

2022. október 26., szerda 17:15

A rendőrség arra figyelmeztette a közlekedőket, hogy idén is fokozott ellenőrzésbe kezd az utakon mindenszentek ünnepének és halottak napjának időszakában a bűncselekmények és közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A rendőrség tapasztalatai szerint ilyenkor a temetők környezetében gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát.

Mint írták, a zsúfoltabb tömegközlekedési eszközökön különösen figyelni kell értékeink megóvására. Arra is figyelmeztettek, hogy a temetőben senki se hagyja egyetlen pillanatra se őrizetlenül a táskáját és egyéb értékeit.

Azt is ajánlják, hogy ne vigyenek magukkal nagyobb összegű készpénzt, és senki ne tartsa PIN-kódját bankkártyája mellett. A gépjárműveket és a kerékpárokat lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolóban helyezzék el, az autót gondosan zárják be.

Nem ússzák meg a szabálytalan közlekedők

Tömegközlekedési eszközön utazva értéktárgyait lehetőség szerint mindenki tartsa a belső zsebében, és táskáját testközelben – olvasható a police.hu oldalon.

A tapasztalatok szerint az ünnepnapokon a közúti forgalom az átlagos többszörösére nő, ezért fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a közutakon, főként a temetők környékén és az oda vezető utakon. A közlemény szerint a rendőri jelenlét elsősorban a forgalom segítésére irányul, de természetesen a szabálytalan közlekedők ellen is fellépnek a hatóságok.

Rovatok