Index Vakbarát Hírportál

Az Egyesült Arab Emírségek elnökével tárgyalt Orbán Viktor

2022. október 26., szerda 20:33

Telefonon tárgyalt szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Arab Emírségek elnökével.

Gazdasági és energetikai együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök telefonon Mohamed bin Zájeddel, az Egyesült Arab Emírségek elnökével telefonon – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A WAM állami hírügynökség információi szerint a beszélgetésen szó esett az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatokról és azok megerősítésének lehetőségeiről, különösen a kereskedelem, az energia, a megújuló energia és a technológia területén, a két ország által 2022 februárjában aláírt gazdasági együttműködési program részeként.

Orbán Viktor legutóbb a német fővárosban járt, ahol Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt. Mint megírtuk, a kormányfő azért utazhatott el Berlinbe, hogy megszerezze a németek támogatását a Magyarországnak járó uniós források befagyasztásáról szóló döntés előtt. A miniszterelnököt azonban hűvösen fogadták, hiszen elmaradt az ilyen látogatásoknál megszokott katonai tiszteletadás és a két kormányfő közös sajtótájékoztatója is.

Rovatok