Index Vakbarát Hírportál

Csapdába ejtették a dohánybolti rablót, az üzletben rekedt

2022. október 27., csütörtök 09:27

Egy dohánybolt eladója csapdába ejtette az 57 éves kiskunfélegyházi férfit, aki épp az üzletet akarta volna kirabolni. Az ügyet a napokban zárták le a nyomozók.

Még június elején értesítették a rendőröket egy folyamatban lévő kiskunfélegyházi dohánybolt kirablásáról. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol azzal szembesültek, hogy

a gyanúsított gyakorlatilag csapdába esett az üzletben.

A boltos – egy középkorú nő – elmondta, hogy a rabló bement az üzletbe, és a bevétel átadására szólította fel. Ő ennek nem tett eleget, inkább kiszaladt az utcára, a bejárati ajtót becsukta, és kívülről tartotta úgy, hogy a bent rekedt rabló ne tudjon távozni. A nőnek egy korábbi vásárlója segített, ő értesítette a rendőrséget, és a járőrök kiérkezéséig az eladóval maradt.

Az egyenruhások a boltban találták meg a rablót, aki időközben kiürítette a kasszát. Azt nem lehet tudni, hogy mi volt a terve – hiszen tudta, hogy be van zárva –, de a pénzt a biztonság kedvéért a ruházatába rejtette – számolt be a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A rendőrök a helybélit elfogták, rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták, végül őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozás a napokban befejeződött, ellene a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak.

Rovatok