Index Vakbarát Hírportál

Megújult a Podmaniczky utca egyik szakasza

2022. október 28., péntek 11:56

Több ponton is megújult a Budapest VI. kerületében lévő Podmaniczky utca a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszon, melynek főbb részleteit a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ismertette.

Véget ért a főváros VI. kerületében lévő Podmaniczky utca Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszának felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a BKK márciusban kezdődött beruházásának keretében az útpálya és a járda burkolata is megújult.

A fejlesztés további részeként mindkét irányban kerékpársávot alakítottak ki, a korábbi ferde helyett pedig párhuzamos parkolásra is lesz lehetőség a jövőben az autókkal. 

A Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópontot létesítettek három gyalogátkelőhellyel, és felújították a közvilágítást. Ezenkívül tizenegy új fát ültettek, olyan különleges gödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát.

A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában kis teret és szélesebb járdát alakítottak ki, valamint fákat és utcabútorokat telepítettek. 

A BKK és a fővárosi önkormányzat más beruházásaihoz hasonlóan ebben az esetben is kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, amelyet a taktilis (a síkból kiemelt, nem csak szemmel érzékelhető) figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is segít – tették hozzá.

Rovatok