Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Forgács Imre volt miniszter

2022. október 28., péntek 21:00

Meghalt Forgács Imre, a Bajnai-kormány egykori minisztere.

Október 26-án, életének 74. évében meghalt Forgács Imre, aki a Bajnai Gordon vezette magyar kormány igazságügyi és rendészeti minisztere volt – számolt be a HírKlikk.

Forgács Imre 1949. április 9-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint Bölcsészettudományi Karán folytatta, 1983–1984 között IREX-ösztöndíjjal tanult a bostoni Harvard Egyetemen.

Dolgozott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tanársegédjeként, majd adjunktusaként is. 1980 és 1985 között az MSZMP Központi Bizottság Társadalomtudományi Intézetének tudományos munkatársa volt, 1989 és 1990 között osztályvezetőként dolgozott az MSZP Országos Elnökségén. 1996-tól a Horn-kormány apparátusában részt vett Magyarország európai uniós csatlakozásának előkészítésében.

2004-től a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, majd a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalt vezetője volt. 2009-től az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára, majd a Bajnai-kormány minisztere lett.

Forgács Imréről Bajnai Gordon is megemlékezett. Facebook-bejegyzésében azt írta: „A Bajnai-kormány tagjai nevében tisztelettel és barátsággal adózom Forgács Imre emlékének. Bátor, igaz ember, európai és hazafi, valamint elsőrendű közigazgatási szakember volt”.

(Borítókép: Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán beszél az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának ülésén a Parlament Delegációs Termében 2009. december 14-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Rovatok