Index Vakbarát Hírportál

Fürjes Balázs belelendült: Süsü, júdáspénz, politikai prostitúció

2022. október 28., péntek 12:17

Fürjes Balázs frissen megjelent videós Facebook-posztjában a Süsü, a sárkány című meséből idézve szedte le a keresztvizet a hazai baloldalról. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese mostanában nagyot megy: ellopott júdáspénzről és politikai prostitúcióról is beszélt a parlamentben.

„Mi vagyunk a zsoldosok, kezünk sose dolgozott…” – írta le a magyar baloldalt Fürjes Balázs az Országgyűlésben Csukás István Süsü, a sárkány című klasszikusából merítve, amiről péntek délelőtt videót is közzétett a Facebook-oldalán.

A fideszes politikus több felszólalásában emlékeztetett rá, a magyar baloldal – továbbra is tisztázatlan célokra – jelentős összegű kampánytámogatást kapott az Egyesült Államokból, és úgy véli, annak felhasználása fontos kérdéseket vet fel.

„Azt mondják a pestiek, hogy kétmilliárd forintot kaptak dollárban a kampányra. Na, ez a kampányukon nem nagyon látszott meg. Azt is mondják a népek, hogy akinek kétmilliárd forintból csak ilyen kampányra telik, az vagy kétbalkezes, vagy lop, és hogy ne zárjuk ki, a baloldal még a júdáspénzt is ellopta” – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Fürjes Balázs szerint a „dollárbaloldal” háború- és szankciópárti, miközben ez szembemegy a magyar érdekekkel, és egyébként a magyarok véleményével is. Így a baloldal önsorsrontó is, hiszen népszerűtlen álláspontot képvisel.

„De miért teszi ezt? Nyilvánvalóan azért, mert megfizetik. Áruba bocsátották függetlenségüket, dollármilliókért eladták magukat. Ezt úgy hívják: politikai prostitúció, azt mondják és teszik, amit a megrendelő diktál. Mert aki fizeti a zenekart, az húzatja a muzsikát” – szúrt oda az ellenzéknek.

A miniszterhelyettes hevesen összeszólalkozott Gelencsér Ferenc Momentum-elnökkel, a párt frakcióvezetőjével, de a bekiabáló Tordai Bencének, a Párbeszéd társelnökének is odapörkölt.

„Mi azt is gondoljuk önökkel szemben, tisztelt Tordai képviselő úr, hogy a haza nem eladó. A meggyőződés csak szívből jöhet, és a magyarok szabadsága nem alku tárgya. Mi sosem bocsátanánk áruba politikai közösségünket. Önökkel ellentétben mi sosem bocsátjuk áruba a függetlenségünket, és nem hagyjuk, hogy guruló dollárokkal bárki felvásárolja közösségünket.”

Fürjes Balázs kijelentette, ahogy Magyarország, úgy az ő hazaszerető politikai közösségük sem lesz soha gyarmat, szemben a baloldallal. „Ideje lenne önöknek is megérteni: idegen zsoldból nem lehet szeretni a hazát, és nem lehet küzdeni érte, amit a magyarok is tudnak” – tette hozzá a politikus.

(Borítókép: Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok