Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a férfi ellen, aki belehajtott a buszmegállóba

2022. október 28., péntek 11:56

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki az általa is tudottan hibás autóval közlekedve nekiütközött egy buszmegállónak 2020 szeptemberében Nyársapátnál, és emiatt két ember meghalt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi tudta, hogy a kisteherautója futómű- és fékrendszerproblémái miatt biztonságos közúti közlekedésre nem alkalmas. Ennek ellenére 2020. szeptember 4-én reggel Cegléd és Nagykőrös között közlekedett vele. A buszmegálló közelében az előtte haladó jármű vezetője balra akart bekanyarodni, ezért indexelt, folyamatosan lassított, majd meg is állt az útkereszteződés vonalában − tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

Amikor a vádlott észlelte az előtte megálló autót, fékezni kezdett, de a fékrendszer hibája miatt nem lassult kellő mértékben az autó. Ezzel egyidejűleg a jármű balra húzott, amit a vádlott eltúlzott kormánymozdulattal jobbra akart korrigálni. Az autó a manőver következtében irányíthatatlanul jobbra kezdett sodródni és nekiütközött a buszmegálló fapadjának. Ezután magával sodort a várakozók közül több embert, és egy út menti fának csapódva állt meg.

A baleset következtében az elsodort személyek közül ketten − köztük egy gyermek − életüket vesztették, két kiskorú maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség az elkövető ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Rovatok